Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - legolas

Sidor: [1] 2 3 ... 11
1
HEALTH insurance has been made mandatory for foreigners aged 50 years and above seeking long-term stay in Thailand.

The insurance policy must offer up to Bt40,000 coverage for outpatient treatment and up to Bt400,000 for inpatient treatment.

This is one of the measures the government has introduced to ease the financial burden placed on state hospitals by foreigners, many of whom have not paid for treatment.

“The Cabinet has already approved the new rule,” Health Service Support Department director-general Nattawuth Prasert-siripong revealed yesterday.

Medical insurance for expats in Thailand

According to Nattawuth, the new rule applies to both new applicants for the non-immigrant visa (O-A), which offers a stay of up to one year, and those wishing to renew their visa. Each renewal is valid for one year.
Overseas policies okay too

“Such health insurance is good for foreigners too,” Nattawuth said.

Foreigners can buy valid health insurance from longstay.tgia.org or if they wish to use health insurance that they bought overseas, they must ensure that the coverage amount is no less than what is required by the rule. “We are going to discuss with relevant authorities on to how to check the validity of health insurance bought from overseas,” Nattawuth said.

Asked about foreigners who cannot buy health insurance because their health risks are considered too high, Nattawuth said relevant authorities might consider requiring them to have higher deposits in bank accounts so as to make sure that they have enough to live in Thailand.

THE NATION
Source: http://www.nationmultimedia.com/detail/national/30369323
thenation_logo.jpg

-- © Copyright The Nation 2019-05-14

2
Surachet Hakphan ("Big Joke") Kommer att bli flyttad närmare bestämt FRÅN högsta hönset på Immigration till polis-avdelningen istället..

Han fanns inte på plats i morse på jobbet, och hans facebook-profil har blivit raderad.....
Blir det bättre, eller blir det värre????

legolas

3
Man kan inte bara längre åka till ambassaden, utan att först ha gjort upp om en besökstid på nätet först......
http://vientiane.thaiembassy.orglegolas

4
Jag har texten på engelska i en inofficiell översättning, om någon behöver hjälp med översättning så hör gärna av Er.....

legolas


6
Fritt forum / Vart är vi på väg?
« skrivet: december 26, 2018, 15:26 »
Jag fann detta på facebook, tyckte att det var värt att dela med Er andra trots att det är politik..... Men detta är tydligen vad vi vill idag i Sverige..... Läs och begrunda, visst fan är det hemskt... Och det värsta är att det redan har börjat sedan ett par år tillbaka...

legolas


Rolf Phuangsamphao
1 tim ·
Hej tycker nog historia är intressant.
Läs gärna denna av mig författade händelse från verkligheten.
Att tro att dagens vurmande för islam är en ny företeelse är fel. Tyvärr har det varit så länge ... väldigt länge. I vart fall sedan 1922.

NU VAR DET 1922

Detta är en liten men hemsk nutidshändelse knappt 100 år gammal. En händelse som är på väg att upprepas. Inte en exakt repris, men Europa kommer att stå inför samma krafter och samma ideologi inom en relativt snar framtid.

Historien kommer att upprepa sig. Europas kvinnor utsätts idag för systematiska övergrepp. Våldtäkterna har ökat lavinartat och förövarna är nästan uteslutande unga muslimska män. Även våra barn, oavsett kön utsätts för samma ”kulturberikande” illdåd.

Våra bostadsområden brinner, våldet härskar och de som klagar eller skriver nedlåtande om invällarna, de som vill kasta ut bidragsturisterna som inte är annat än lycksökare, kriminella och islamister jagas och blockeras på t ex FB och i verkliga livet.

Alla som dristar sig till att agera utanför den smala och politiskt korrekta åsiktskorridoren blir av med jobb och/eller hängs ut som Nazister, islamofober och rasister.
Intressant i sammanhanget är att man stämplar nazismen som högerorienterad då kan jag upplysa eder om följande: Hitlers parti hette Nationalsocialistiska partiet och låg på vänsterflanken, då det hade en socialistisk ideologi. Socialdemokratin och den rasbiologiska ideologin har vi väl alla hört talas om. Om inte googla.

Innan vi förflyttar oss till sept 1922 vill jag bara påpeka att islams Jihad kostat ca 270miljoner människor livet hittills och fortsätter som inget hänt varje dag. 270 miljoner människor är 462 människor per dygn i 1600 år förstår ni vidden av det.

den 9/9 1922. Plats: hamnstaden Smyrna, som ligger vid Egeiska Havet. I Smyrna, som omväxlande tillhört Grekland och Turkiet, och numera, sedan 1922, tillhör Turkiet och döpts om till Izmir, fanns vid den här tiden en stor grekisk befolkning på ca 400 000 män, kvinnor och barn. En del av dessa var flyktingar från andra delar av Turkiet.

När turkarna den 9/9 1922 intog Smyrna gick man från hus till hus och mördade och våldtog. När vinden vände så att den blåste mot havet, så att den lilla turkiska stadsdelen på andra sidan staden inte hotades, hällde man fotogen över byggnaderna och tände eld på dem.

De överlevande grekerna från massakern hade samlats på kajen, och blev nu fångna mellan eldhavet och vattnet.
De hade att välja mellan att förtäras av lågorna eller hoppa i vattnet och eventuellt drunkna. Ute på redden låg franska, brittiska och amerikanska örlogsfartyg till ankars. De hade stränga order att inte ingripa utan förhålla sig neutrala (vilket de sedan inte gjorde när serberna behandlade bosniska muslimer på liknande sätt). Detta kallas politik!

Greker som lyckades simma ut till fartygen hindrades att ta sig ombord. Engelsmännen hällde kokande vatten över dem och på de amerikanska fartygen spelade musikorkestern på högsta volym så att besättningen inte skulle höra skriken från drunknande greker.

Det berättas att hamnen var så full av lik att när officerare var bjudna på middag på något annat fartyg, så blev de ofta försenade eftersom lik ofta fastnade i propellrarna på sluparna.
Detta är något som de flesta inte har en aning om, men som är viktigt att veta, historien upprepar sig oftast.

Västeuropa och Sverige islamiseras med en rasande fart. Bilar brinner återvändande krigsbrottslingar hyllas och får en frizon i Sverige. Kvinnor och barn våldtas 57 sk No Go Zoner där kriminella regerar tillsammans med islamistiska fundamentalister.

Områden där stolliga imamer sprider islam en ideologi som inte hör hemma i ett modernt samhälle. Allt detta sker medans politiker och rättsväsende inte agerar utan låter detta ske, precis som besättningarna på örlogsfartygen den 9:de sept 1922 inte agerade.

Hoppas ni förstår vartåt det lutar med en rasande fart.
Vidare förstår jag att de enda som kan vända detta är folket själva, ingen annan kommer att hjälpa till, speciellt inte politikerna.

Med vänlig hälsning
ROLF

7
Att bo i Thailand / Hua Hin - klinik där....
« skrivet: december 16, 2018, 08:11 »
Hejsan ni som bor i Hua Hin,

Har en bekant som är boende nere på runt soi 94 (var sjutton det är, har ju aldrig varit där), Men han vill ha tag i en vettig klinik då han saknar sin medicin från Sverige...

Tips på en klinik som han kan ta sig till vore kanon,, någon som kan hjälpa??

MVH
legolas

8
Fick precis in beskedet, att Immigration-kontoret i Khon Kaen flyttar ned till Bus-terminal 3, byggnad 2, våning 2
i Khon Kaen.

Notera detta nu, så ni inte åker till polis-högskolan som vanligt.... Kanske bättre detta, eller vad tycks??

legolas

9
Sveriges ambassad bekräftade idag inne på facebook att de INTE ämnar sluta att göra de vanliga inkomst-intygen., Så hoppa av glädje ni pensionärer som behöver dessa intyg för våra uppehålls-tillstånd.....

CITAT
Embassy of Sweden in Bangkok
Gilla sidan 4 tim
Sveriges ambassad och våra konsulat i Thailand har inte slutat att göra intyg för ettårsvisum.

För information om underlag:
https://www.facebook.com/SwedeninBangkok/
SLUT CITAT

legolas

10
Att bo i Thailand / SV. AMBASSADEN STÄNGD....
« skrivet: juli 18, 2018, 10:22 »
Sveriges Ambassad i Bangkok kommer att vara stängd måndag 30 jul för att Kung Maha Vajiralongkorn har födelsedag.

Och måndag 13 augusti då det är Mors dag i Thailand.

legolas

11
Att bo i Thailand / SINK eller skattetabellen?
« skrivet: juli 11, 2018, 06:59 »
Det har ju varit oänderliga pratstunder och snack om just denna sak inne på olika thai-forum. Jag är medlem inne på Facebook i en grupp som heter; Svenska skattebetalare bosatta utanför Sverige

De publicerade nyss denna PDF rörande när det blir fördelaktigt för oss äldre att HA eller INTE beskattas via SINK...

Så här ser det ut enligt denna tabell, måste säga att för min egna del så ligger jag i spannet att det tydligen lönar sig med INTE SINK med mer än 400:- per månad. Jag trodde eftersom jag kollade då 2009 att det lönade sig med SINK för min del med 1.200:- per månad. Men tydligen har allting förändrats nu sedan 2009 och alltså gått ifrån +1.200:- ned till minus 450:- med att ha SINK.

Se bifogade PDF-file

Jag kommer nu strax att ändra till INTE SINK. då jag ju ligger i spannet på brutto 14.000:-,,,,,,

Har ni andra synpunkter eller läser jag fel på något sätt och biter mig i foten med att ändra till INTE SINK???

legolas

12
Att bo i Thailand / POSTRÖSTA FRÅN THAILAND
« skrivet: juni 20, 2018, 01:13 »
På förekommen anledning, så ger jag härmed en länk till Skatteverket där ni finner ut hur man poströstar. Ni beställer hem kuvert med valsedlar och postar sedan tillbaka tidigast den 25 juli 2018 detta kuvert.....

https://www.val.se/svenska-valsystemet/satt-att-rosta/rosta-fran-utlandet.html

lycka till...
legolas

13
Fritt forum / VM FOTBOLL - SPELPROGRAMMET START 14 JUNI 2018
« skrivet: juni 13, 2018, 03:35 »
ALLA TIDER NEDAN ÄR BASERAT PÅ THAI-KLOCKAN..... NI SOM BOR HEMMA HOS MAMMA FORTFARANDE, FÅR DRA AV 5 TIMMAR PÅ KLOCKAN FÖR ATT KOMMA RÄTT!!

Omgång 2
Onsdag 20 juni klockan 01.00, Ryssland–Egypten,
Onsdag 20 juni klockan 19.00, Portugal–Marocko,
Onsdag 20 juni klockan 22.00, Uruguay–Saudiarabien,
Tisdag 21 juni klockan 01.00, Iran–Spanien,
Torsdag 21 juni klockan 19.00, Danmark–Australien,
Torsdag 21 juni klockan 22.00, Frankrike–Peru,
Fredag 22 juni klockan 01.00, Argentina–Kroatien,
Fredag 22 juni klockan 19.00, Brasilien–Costa Rica,
Fredag 22 juni klockan 22.00, Nigeria–Island,
Lördag 23 juni klockan 01.00, Serbien–Schweiz,
Lördag 23 juni klockan 19.00, Belgien–Tunisien,
Lördag 23 juni klockan 22.00, Sydkorea–Mexiko,
Söndag 24 juni klockan 01.00, Tyskland–Sverige,
Söndag 24 juni klockan 19.00, England–Panama,
Söndag 24 juni klockan 22.00, Japan–Senegal,
Måndag 25 juni klockan 01.00, Polen–Colombia,                                                                                  

Omgång 3
Måndag 25 juni klockan 21.00, Uruguay–Ryssland,
Måndag 25 juni klockan 21.00, Saudiarabien–Egypten,
Tisdag 26 juni klockan 01.00, Iran–Portugal,
Tisdag 26 juni klockan 01.00, Spanien–Marocko,
Tisdag 26 juni klockan 21.00, Danmark–Frankrike,
Tisdag 26 juni klockan 21.00, Australien–Peru,
Onsdag 27 juni klockan 01.00, Nigeria–Argentina,
Onsdag  27 juni klockan 01.00, Island–Kroatien,
Onsdag 27 juni klockan 21.00, Sydkorea–Tyskland,
Onsdag 27 juni klockan 21.00, Mexiko–Sverige,
Torsdag 28 juni klockan 01.00, Serbien–Brasilien,
Torsdag 28 juni klockan 01.00, Schweiz–Costa Rica,
Torsdag 28 juni klockan 21.00, Japan–Polen,
Torsdag 28 juni klockan 21.00, Senegal–Colombia,
Fredag 29 juni klockan 01.00, England–Belgien,
Fredag 29 juni klockan 01.00, Panama–Tunisien,

TV VM-slutspelet 2018 – åttondelsfinaler
Lördag 30 juni klockan 21.00, 1C–2D,  (match 49)
Söndag 1 juli klockan 01.00, 1A–2B,  (match 50)
Måndag 2 juli klockan 21.00, 1B–2A, (match 51)
Måndag 2 juli klockan 01.00, 1D–2C,  (match 52)
Måndag 2 juli klockan 21.00, 1E–2F, (match 53)
Tisdag 3 juli klockan 01.00, 1G–2H, (match 54)
Tisdag 3 juli klockan 21.00, 1F–2E,  (match 55)
Onsdag 4 juli klockan 01.00, 1H–2G,  (match 56)

TV VM-slutspelet 2018 – kvartsfinaler

Fredag 6 juli klockan 21.00, vinnare match 49–vinnare match 57, (kvartsfinal 1).
Lördag 7 juli klockan 01.00, vinnare match 53–vinnare match 58,  (kvartsfinal 2).
Lördag 7 juli klockan 21.00, vinnare match 55–vinnare match 56, (kvartsfinal 3)
Söndag 8 juli klockan 01.00, vinnare match 51–vinnare match 59, (kvartsfinal 4).

TV VM-slutspelet 2018 – semifinaler
Onsdag 11 juli kl. 01.00, vinnare kvartsfinal 1–vinnare kvartsfinal 2, (semi 1). 
Torsdag 12 juli kl. 01.00, vinnare kvartsfinal 3–vinnare kvartsfinal 4,(semi 2).

TV VM-slutspelet 2018 – final och bronsmatch
Lördag  14 juli klockan 21.00, BRONSMATCH,

Söndag 15 juli klockan 22.00, FINAL,
[/size]

14
Please be informed that all the Swedish Consulates in Thailand, Laos, Myanmar and Taiwan will be closed on Thursday, 24 May and Friday, 25 May due to a joint conference.
The Consulates will open during regular hours from Monday 28 May.

Sincerely / Med vänlig hälsning
Pär Kågeby

15
Jag har på min egna hemsida, skrivit lite om denna försäkring. Det visar sig nu att det arbetas faktiskt aktivt med denna försäkring, som kommer att täcka upp för bland annat/ävenledes oss gamla ringrävar.Och försäkringen ifråga kommer att gälla livet ut. Kostnaden kommer dessutom också att bli ett belopp som vi de flesta av oss, enkelt kommer att få råd med.... Kanske mellan 20-25.000 baht på årsbasis.

Klicka på länken och registrera Er, ty allt kommer att ske och hända, baserat på det antal falanger som visar intresse. Registrera också Er fru, jag gjorde det just nu....

http://www.insurance-in-thailand.com/affordable-health-insurance-for-anyone-in-thailand/

legolas

Sidor: [1] 2 3 ... 11