Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/d/9/8/sawatdee.se/httpd.www/forum/Sources/Load.php on line 178 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/d/9/8/sawatdee.se/httpd.www/forum/Sources/Load.php on line 183 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/d/9/8/sawatdee.se/httpd.www/forum/Sources/Load.php on line 184 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/d/9/8/sawatdee.se/httpd.www/forum/Sources/Load.php on line 220 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/d/9/8/sawatdee.se/httpd.www/forum/Sources/Load.php on line 223 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/d/9/8/sawatdee.se/httpd.www/forum/Sources/Load.php on line 235 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/d/9/8/sawatdee.se/httpd.www/forum/Sources/Load.php on line 250 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/d/9/8/sawatdee.se/httpd.www/forum/Sources/Load.php on line 252 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/d/9/8/sawatdee.se/httpd.www/forum/Sources/Load.php on line 257 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/d/9/8/sawatdee.se/httpd.www/forum/Sources/Load.php on line 268 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/d/9/8/sawatdee.se/httpd.www/forum/Sources/Load.php on line 270 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/d/9/8/sawatdee.se/httpd.www/forum/Sources/Load.php on line 273 Visa inlägg - legolas

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - legolas

Sidor: [1] 2 3 ... 11
1
jag publicerar härmed länken till svenska ambassadens hemsida, som visar hur man gör för att kunna söka alla olika intyg via online-ansökan, istället för att behöva åka massor av mil till Bangkok.

lycka till...
legolas

https://www.swedenabroad.se/sv/om-utlandet-f%C3%B6r-svenska-medborgare/thailand/hj%C3%A4lp-till-svenskar-utomlands/intyg--legaliseringar/?fbclid=IwAR0PhdnPTofODtg8w0C1agHayElsUR7QJ9gKGfHO9WG7ZYl2zWf_czpYowU

2
Fritt forum / ÄR ISLAM OCH MUSLIMER VERKLIGEN SOM ALLA ANDRA?
« skrivet: november 27, 2019, 00:30 »
Psykologen Nicolai Sennels: Fyra faktorer som gör muslimer mer kriminella

Som psykolog i ett ungdomsfängelse har jag haft stora möjligheter att studera mentaliteten hos icke-västliga invandrare. Där kunde jag tala med de människor som de flesta andra talar om, skriver Nicolai Sennels.

Sjuttio procent av de intagna i det danska ungdomsfängelse där jag arbetade hade muslimsk bakgrund. När man har folk i terapi kommer man ofta djupt in i deras tankegångar, känslor och livshistoria. I mitt arbete med de muslimska fångarna kände jag mig tvungen att läsa deras religiösa texter, och jag lade mycket tid på att få mina muslimska klienter att lära mig om deras kultur och livet i såväl deras bostadsområden som deras hemländer.
 
Under de hundratals samtal jag hade med dem hittade jag fyra psykologiska faktorer som skiljer dem från oss andra – och som gör dem mer kriminella. Dessa fyra faktorer är vrede, självkänsla, ansvarstagande och tolerans.

Nummer ett: Vrede
I de flesta Västländer ser vi vrede som ett tecken på svaghet. ”Små hundar skäller mest”, som vi säger i Danmark. Att visa vrede är hos oss ett av de snabbaste sätten att tappa både ansiktet och sin sociala status. Därför övar vi oss automatiskt på att behärska denna känsla som annars, både i stort och smått, kan förstöra så mycket för oss själva.

I muslimska kulturer är det precis tvärtom. Där ses vrede som en styrka. Man talar om ”helig vrede”, och man firar till och med vredesfyllda helgdagar (ibland med sårade och döda som följd).

När en behärskad dansk möter en arg muslim uppfattar båda parter varandra som svaga. Dansken har kanske ordet och logiken i sin makt och försöker hjälpa muslimen att förstå – men muslimen slår i regel först. Och om inte dansken, eller det danska samhället, slår tillbaka med ännu större kraft, känner muslimen att han har vunnit och att hans strategi fungerar.

Vill man leva i någorlunda harmoni med muslimer i Väst, måste man slå mycket hårdare än de gör, skriver psykologen Nicolai Sennels. Därför håller jag, utifrån min psykologiska synvinkel, helt med om det sätt på vilket Israel hanterar angrepp från Gaza. Jag ställer mig också bakom sättet som danska hyresvärdar behandlar familjer med våldsamma barn – kastar ut dem. Men ska inte nödvändigtvis slå först, men man ska slå hårdast om man vill leva i något slags harmoni med muslimer.

De ska veta att man är den starkaste. Men blir tvungen att tala maktens, ibland också våldets, klarspråk. För humanistiska och demokratiska danskar kan detta vara en svår insikt. Lyckligtvis håller många politiker långsamt på att upptäcka detta, vilket nu leder till fler utvisningar. Min upplevelse som fängelsepsykolog var att utvisning är det enda de verkligen fruktar. Livet i ett danskt fängelse är oftast inte mer obehagligt än det man lever i en muslimsk familj eller i ett gäng.

Nummer två: Självkänsla
I Västvärlden i allmänhet och kanske i Danmark [Skandinavien] i synnerhet ser vi förmågan att hantera kritik på ett lugnt sätt som ett tecken på god självkänsla. Om kritikern har rätt så säger vi tack för hjälpen. Om han har fel kan vi vara vänner ändå.

Detta ger oss rika möjligheter att lära av varandra och därmed förbättra oss själva och vårt samhälle. Ta bara vår djupt rotade tradition av religionskritik som har gjort oss fria att skapa demokrati och vetenskapliga mirakler. Även här förhåller det sig helt motsatt med muslimer.

Deras hedersbegrepp skapar skröpliga och glasartade personligheter som inte tål den minska kritik eller ett nederlag. Detta manifesterar sig i dålig bildning och en uppblåst attityd hos de unga män som vill skrämma omgivningen från att se dem som de osäkra människor de egentligen är. Det de kallar ”heder” handlar enligt allmän psykologi mest av allt om låg självkänsla.

Nummer tre: Ansvarstagande
Vi psykologer talar om locus of control – kontrollområdet. Man kan styras av inre kontroll, vilket betyder att man till övervägande delen upplever att man styr sitt eget liv. Eller så styrs man av yttre kontroll, och upplever då att ens liv mestadels styrs av krafter utifrån.

I Västvärlden styrs vi av inre kontroll, vilket ger oss god självkänsla och ett öppet sinnelag. I Västvärlden, och kanske framförallt i norra Europa, styrs vi primärt av inre kontroll. Vi upplever att våra egna val och vårt sätt att hantera känslor och situationer på är avgörande för om vi når framgång och succé – eller om vi lider och har problem. Att vi styrs av inre kontroll gör oss till kaptener i våra egna liv, och detta är en mycket bra grogrund för en spännande inre och yttre utveckling.

I den muslimska världen styrs man generellt av mycket stark yttre kontroll. Här handlar allt om inshallah (om Allah vill) och allt styrs av manliga auktoriteter. Bristen på frihet och vilja att ta ansvar för sitt eget liv leder till personlig omognad och kulturell stiltje – samt till muslimernas världsberömda och djupt pinsamma offermentalitet. Det är alltid någon annans fel.

Nummer fyra: Tolerans
I framförallt Västeuropa och USA ses det som en positiv egenskap när människor är nyfikna och toleranta. Det ger oss möjligheter att utbyta synpunkter med ett sinne som är öppet för att lära sig något nytt. Och det gör att vi kan leva i harmoni med varandra trots politiska och religiösa skillnader.

Inom islam är öppenhet och tolerans en synd. Här ska man hålla rejält avstånd till otrogna – och allt det vi står för ska bekämpas. Om du har nerver till det så försök att dyka ner lite i Koranen (Allahs uppenbarelser) och Haditherna (Muhammeds sedvänjor), så ser du hur hatiskt och fruktansvärt religionen predikar sin intolerans för de otrogna.

Det finns talrika exempel på muslimska flickor och kvinnor som har mördats för att de öppnat sig för västerländsk kultur och kanske till och med tagit en pojkvän från en annan religion. Exemplen är också många på de människor från olika riktningar inom islam som gått i krig med varandra rörande var kommatecknen ska placeras i Koranen.

Det är inte svårt att föreställa sig vad som händer när en öppen och tolerant kultur lever i samma land som en stängd och intolerant kultur: De öppna och toleranta ger upp och med ett osmotiskt tryck breder den stängda och intoleranta kulturen ut sig över alltsammans. Till sist kommer allt att på ett eller annat sätt smaka som islam.

Islam gör dem kriminella
Man behöver inte vara psykolog för att förstå varför människor som vuxit upp med en mer positiv syn på vrede och ett glastunt hedersbegrepp blir mer aggressiva och farliga än behärskade icke-muslimer. Eller varför känslan av att vara det förtryckta offret gör att de ger sig själva rätten att använda de förföljdas och förtrycktas gerillataktik.

Alla knep är tillåtna när den orättfärdiga övermakten ska bekämpas – exempelvis terror och dominanskriminalitet (kriminalitet som inte har berikning utan underkuvande som sitt primära mål).

Samtidigt demoniserar och avhumaniserar islam de otrogna, vilket gör det psykologiska steget att ta till våld mot oss betydligt kortare. Vill man leva i någorlunda harmoni med muslimer måste man slå mycket hårdare än de gör.

Dessutom måste vårt samhälle bli mycket mer auktoritärt och konsekvent än vi egentligen vill – eftersom muslimer är vana vid att bli styrda utifrån. Vi måste ha tydliga krav och tydliga konsekvenser när kraven inte följs.

Konsten att hjälpa
Detta låter kanske hårt och hjärtlöst. Men man kan inte hjälpa folk om man inte möter dem där de befinner sig. Detta är psykologins viktigaste bidrag till utlännings- och integrationsdebatten. Vi måste erkänna att muslimer är annorlunda – att de tänker, uppfattar och kommunicerar på ett helt annat sätt än vi gör.

3
Fritt forum / Ledarn har fyllt år, Grattis!!
« skrivet: november 12, 2019, 01:47 »
Grattis ledarn, såg på facebook att du fyllt år..... Vill inte säga hur mycket
men en jäkla massa år fyllde du i alla fall..

ha det bra så kanske vi ses i Thailand när ni äntligen masar Er ner hit..legolas

4
Jag skriver detta då det kanske kommer att gälla vissa av Er, absolut inte alla, men vissa av Er kan bli påverkade av den nya regel som ju säger att man skall kunna visa upp en hälsoförsäkring med coverage upp till 400K baht i hälso-skydd.

Allting beror förstås på vilket Immigration-kontor man tillhör och vilken tjänsteman får som skall tolka lagen för en och processa ens papper. Men normalt sett alla förlängningar som är baserade på O-A VISA inhandlade tidigare, kan alltså bli påverkade av detta när ni söker uppehålls-tillstånd (extension of stay) i Thailand.

Mitt råd och tips i detta OM ni då skulle handla i en sits att ni har ett O-A och tjänstemannen nekar Er ett uppehålls-tillstånd tills ni kan visa en hälsoförsäkring är att bara låt Ert O-A gå ur tiden och avlida lugnt och stilla, och sedan ta Er över gränsen till ett grannland och inhandla ett nytt VISA där, men tänk på att det då skall vara ett Non Immigrant "O" baserat på det som passar Er bäst.... DÅ skall det vara OK för Er. och ni kan sova lugnt igen....

MEN, jag skriver mest detta, då det förekommer så mycket snack om olika saker och det är inte lätt för de som inte har koll att veta varken in eller ut. Saken är ju den att det faktiskt INTE ens behöves någon hälsoförsäkring för dessa uppehålls-tillstånd alls. Men nu har jag nämnt det i alla fall, om ni nu skulle råka ut för en idiot till immigration-tjänsteman...

legolas

5
Jag stötte på en kille som startat en grupp som enbart pysslar med en endaste fråga på facebook, och det gäller detta med att vi måste åka personligen till ambassaden i Bangkok för att få våra inkomstintyg.

Ambassaden eller konsulatet vägrar ju att posta detsamma hem till oss, med hänvisning att UD förbjuder dom detta. Tydligen är detta in riktigt sant sägs det.

Så om vi anmäler oss så kan ju de i gruppen som tar ansvar för det, kontakta UD eller vem de nu skall kontakta, för att försöka få till stånd en ändring åtminstone under vår egna livstid.

Gruppens nämn är:
"NEJ till resor för inkomstintyg "

Ni finner sidan på facebook om ni klickar på denna länk:
https://www.facebook.com/groups/844344262606762/

legolas

6
HEALTH insurance has been made mandatory for foreigners aged 50 years and above seeking long-term stay in Thailand.

The insurance policy must offer up to Bt40,000 coverage for outpatient treatment and up to Bt400,000 for inpatient treatment.

This is one of the measures the government has introduced to ease the financial burden placed on state hospitals by foreigners, many of whom have not paid for treatment.

“The Cabinet has already approved the new rule,” Health Service Support Department director-general Nattawuth Prasert-siripong revealed yesterday.

Medical insurance for expats in Thailand

According to Nattawuth, the new rule applies to both new applicants for the non-immigrant visa (O-A), which offers a stay of up to one year, and those wishing to renew their visa. Each renewal is valid for one year.
Overseas policies okay too

“Such health insurance is good for foreigners too,” Nattawuth said.

Foreigners can buy valid health insurance from longstay.tgia.org or if they wish to use health insurance that they bought overseas, they must ensure that the coverage amount is no less than what is required by the rule. “We are going to discuss with relevant authorities on to how to check the validity of health insurance bought from overseas,” Nattawuth said.

Asked about foreigners who cannot buy health insurance because their health risks are considered too high, Nattawuth said relevant authorities might consider requiring them to have higher deposits in bank accounts so as to make sure that they have enough to live in Thailand.

THE NATION
Source: http://www.nationmultimedia.com/detail/national/30369323
thenation_logo.jpg

-- © Copyright The Nation 2019-05-14

7
Surachet Hakphan ("Big Joke") Kommer att bli flyttad närmare bestämt FRÅN högsta hönset på Immigration till polis-avdelningen istället..

Han fanns inte på plats i morse på jobbet, och hans facebook-profil har blivit raderad.....
Blir det bättre, eller blir det värre????

legolas

8
Man kan inte bara längre åka till ambassaden, utan att först ha gjort upp om en besökstid på nätet först......
http://vientiane.thaiembassy.orglegolas

9
Jag har texten på engelska i en inofficiell översättning, om någon behöver hjälp med översättning så hör gärna av Er.....

legolas


11
Fritt forum / Vart är vi på väg?
« skrivet: december 26, 2018, 15:26 »
Jag fann detta på facebook, tyckte att det var värt att dela med Er andra trots att det är politik..... Men detta är tydligen vad vi vill idag i Sverige..... Läs och begrunda, visst fan är det hemskt... Och det värsta är att det redan har börjat sedan ett par år tillbaka...

legolas


Rolf Phuangsamphao
1 tim ·
Hej tycker nog historia är intressant.
Läs gärna denna av mig författade händelse från verkligheten.
Att tro att dagens vurmande för islam är en ny företeelse är fel. Tyvärr har det varit så länge ... väldigt länge. I vart fall sedan 1922.

NU VAR DET 1922

Detta är en liten men hemsk nutidshändelse knappt 100 år gammal. En händelse som är på väg att upprepas. Inte en exakt repris, men Europa kommer att stå inför samma krafter och samma ideologi inom en relativt snar framtid.

Historien kommer att upprepa sig. Europas kvinnor utsätts idag för systematiska övergrepp. Våldtäkterna har ökat lavinartat och förövarna är nästan uteslutande unga muslimska män. Även våra barn, oavsett kön utsätts för samma ”kulturberikande” illdåd.

Våra bostadsområden brinner, våldet härskar och de som klagar eller skriver nedlåtande om invällarna, de som vill kasta ut bidragsturisterna som inte är annat än lycksökare, kriminella och islamister jagas och blockeras på t ex FB och i verkliga livet.

Alla som dristar sig till att agera utanför den smala och politiskt korrekta åsiktskorridoren blir av med jobb och/eller hängs ut som Nazister, islamofober och rasister.
Intressant i sammanhanget är att man stämplar nazismen som högerorienterad då kan jag upplysa eder om följande: Hitlers parti hette Nationalsocialistiska partiet och låg på vänsterflanken, då det hade en socialistisk ideologi. Socialdemokratin och den rasbiologiska ideologin har vi väl alla hört talas om. Om inte googla.

Innan vi förflyttar oss till sept 1922 vill jag bara påpeka att islams Jihad kostat ca 270miljoner människor livet hittills och fortsätter som inget hänt varje dag. 270 miljoner människor är 462 människor per dygn i 1600 år förstår ni vidden av det.

den 9/9 1922. Plats: hamnstaden Smyrna, som ligger vid Egeiska Havet. I Smyrna, som omväxlande tillhört Grekland och Turkiet, och numera, sedan 1922, tillhör Turkiet och döpts om till Izmir, fanns vid den här tiden en stor grekisk befolkning på ca 400 000 män, kvinnor och barn. En del av dessa var flyktingar från andra delar av Turkiet.

När turkarna den 9/9 1922 intog Smyrna gick man från hus till hus och mördade och våldtog. När vinden vände så att den blåste mot havet, så att den lilla turkiska stadsdelen på andra sidan staden inte hotades, hällde man fotogen över byggnaderna och tände eld på dem.

De överlevande grekerna från massakern hade samlats på kajen, och blev nu fångna mellan eldhavet och vattnet.
De hade att välja mellan att förtäras av lågorna eller hoppa i vattnet och eventuellt drunkna. Ute på redden låg franska, brittiska och amerikanska örlogsfartyg till ankars. De hade stränga order att inte ingripa utan förhålla sig neutrala (vilket de sedan inte gjorde när serberna behandlade bosniska muslimer på liknande sätt). Detta kallas politik!

Greker som lyckades simma ut till fartygen hindrades att ta sig ombord. Engelsmännen hällde kokande vatten över dem och på de amerikanska fartygen spelade musikorkestern på högsta volym så att besättningen inte skulle höra skriken från drunknande greker.

Det berättas att hamnen var så full av lik att när officerare var bjudna på middag på något annat fartyg, så blev de ofta försenade eftersom lik ofta fastnade i propellrarna på sluparna.
Detta är något som de flesta inte har en aning om, men som är viktigt att veta, historien upprepar sig oftast.

Västeuropa och Sverige islamiseras med en rasande fart. Bilar brinner återvändande krigsbrottslingar hyllas och får en frizon i Sverige. Kvinnor och barn våldtas 57 sk No Go Zoner där kriminella regerar tillsammans med islamistiska fundamentalister.

Områden där stolliga imamer sprider islam en ideologi som inte hör hemma i ett modernt samhälle. Allt detta sker medans politiker och rättsväsende inte agerar utan låter detta ske, precis som besättningarna på örlogsfartygen den 9:de sept 1922 inte agerade.

Hoppas ni förstår vartåt det lutar med en rasande fart.
Vidare förstår jag att de enda som kan vända detta är folket själva, ingen annan kommer att hjälpa till, speciellt inte politikerna.

Med vänlig hälsning
ROLF

12
Att bo i Thailand / Hua Hin - klinik där....
« skrivet: december 16, 2018, 08:11 »
Hejsan ni som bor i Hua Hin,

Har en bekant som är boende nere på runt soi 94 (var sjutton det är, har ju aldrig varit där), Men han vill ha tag i en vettig klinik då han saknar sin medicin från Sverige...

Tips på en klinik som han kan ta sig till vore kanon,, någon som kan hjälpa??

MVH
legolas

13
Fick precis in beskedet, att Immigration-kontoret i Khon Kaen flyttar ned till Bus-terminal 3, byggnad 2, våning 2
i Khon Kaen.

Notera detta nu, så ni inte åker till polis-högskolan som vanligt.... Kanske bättre detta, eller vad tycks??

legolas

14
Sveriges ambassad bekräftade idag inne på facebook att de INTE ämnar sluta att göra de vanliga inkomst-intygen., Så hoppa av glädje ni pensionärer som behöver dessa intyg för våra uppehålls-tillstånd.....

CITAT
Embassy of Sweden in Bangkok
Gilla sidan 4 tim
Sveriges ambassad och våra konsulat i Thailand har inte slutat att göra intyg för ettårsvisum.

För information om underlag:
https://www.facebook.com/SwedeninBangkok/
SLUT CITAT

legolas

15
Att bo i Thailand / SV. AMBASSADEN STÄNGD....
« skrivet: juli 18, 2018, 10:22 »
Sveriges Ambassad i Bangkok kommer att vara stängd måndag 30 jul för att Kung Maha Vajiralongkorn har födelsedag.

Och måndag 13 augusti då det är Mors dag i Thailand.

legolas

Sidor: [1] 2 3 ... 11