Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/d/9/8/sawatdee.se/httpd.www/forum/Sources/Load.php on line 178 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/d/9/8/sawatdee.se/httpd.www/forum/Sources/Load.php on line 183 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/d/9/8/sawatdee.se/httpd.www/forum/Sources/Load.php on line 184 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/d/9/8/sawatdee.se/httpd.www/forum/Sources/Load.php on line 220 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/d/9/8/sawatdee.se/httpd.www/forum/Sources/Load.php on line 223 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/d/9/8/sawatdee.se/httpd.www/forum/Sources/Load.php on line 235 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/d/9/8/sawatdee.se/httpd.www/forum/Sources/Load.php on line 250 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/d/9/8/sawatdee.se/httpd.www/forum/Sources/Load.php on line 252 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/d/9/8/sawatdee.se/httpd.www/forum/Sources/Load.php on line 257 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/d/9/8/sawatdee.se/httpd.www/forum/Sources/Load.php on line 268 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/d/9/8/sawatdee.se/httpd.www/forum/Sources/Load.php on line 270 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/d/9/8/sawatdee.se/httpd.www/forum/Sources/Load.php on line 273 Bullerkyttor i Non Po, Thailand

Författare Ämne: Bullerkyttor i Non Po, Thailand  (läst 49665 gånger)

Utloggad sredna

 • Jag har bara börjat.... (Eller så stannar jag här ??)
 • *
 • Antal inlägg: 29
  • Visa profil
SV: Bullerkyttor i Non Po, Thailand
« Svar #240 skrivet: februari 02, 2019, 05:47 »
Rapport 111 2019-01-30

Dags igen. Jag har inte haft någon lust att skriva på länge men nu känner jag mig tvungen.
Man slutar aldrig att förundras över thailändarnas okunnighet på väldigt många områden, man lägger mobilen långt ifrån sig (motvilligt) när det åskar i st för att slå av den i tron att den drar till sig blixten. Senaste stolligheten var när ”drängen” skulle ut och ro.

Då drar han ur sladden till vattenpumpen, som står på land, för att inte flodvattnet ska bli strömförande! Samma stolle drar sig inte för att fuska som elektriker och dra starkström från stolpar och inne i hus. Bengan hade problem med sin vattenpump och bad mig titta på den. Jag borde nöjt mig med att titta för när jag tog i kåpan var den strömförande och jag fick en riktig snyting. Samma typ av självlärd ”elektriker” hade installerat.

Kommunen har äntligen anslagit pengar till att permanenta vår gropiga grusväg. Här gjuter man vägen i betong bred nog så två bilar kan mötas. Nu är det så att det är bara jag och en till som har bil och kör fram till mig och lite till högst 3 gånger per dag så det blir inte så många tillfällen att mötas. Vägpengarna räckte nu bara till halva sträckan till mig, med halva vägbredden hade de räckt hela vägen fram! Nu lär vi få vänta några år på nya vägpengar.

Nyss nämnde Bengan hade stopp i toaletten. Samlade falangexpertisen med öl, kaustiksoda och sugproppar. Inte fan hjälpte det! Ölet tog slut och han fick lösa problemet på annat sätt senare. Efter fiskande med krokiga ståltrådar kom det upp ett antal delar av rälsen till ungarnas tågbana! Hur dom kommit dit var det som vanligt ingen som visste!
Thailändare tar alla tillfällen att festa, som munkinvigningar, husvälsignande (gratis mat och dryck) och liknande. Jag brukar nobba allt som inte har anknytning till Nats släkt.

Nu består släkten av 250 personer så det blir en hel del i alla fall. Alla ska då dricka med falangen och blir ofta dyngraka, jag tål mer, men stämningen är alltid god.
Ibland kan man även få en present, den här mannen gav mig för andra gången en värdefull buddhamedaljong, säker ett par hundra år gammal.

Namnsdagar firas inte här, mest beroende på att det inte finns några namn i almanackan. Dessutom vet folk knappt vad dom egentligen heter eftersom all har ett Nickname som inte alls har någon koppling till det riktiga namnet. Man kan även byta sitt förnamn om man har tröttnat på det. Men när jag berättade om vårt system tvingades jag givetvis köpa tårta på Anders-dagen.

Surströmming har blivit tradition, enda gången det inte dyker upp en massa gratisätare.
Nästa dag åkte vi upp i bergen, vi hade fått tips om ett hotell med småstugor och swimmingpool. Det blev ingen övernattning den här gången, men god mat och rent och snyggt, så det får bli en annan gång. Alla hade glömt solbrillorna hemma men det löste vi.

Loi Kratong firades som vanligt, dock hade Åke dragit på med mat, dryck och musik och givetvis skulle det bli karaoke, thailändarnas nationalsysselsättning. För att inte skapa slagsmål om mikrofonen fanns 3 st, vilket betydde tre gånger så jävlig falsksång! Av uppskickade varmluftsballonger fastnade bara en i närliggande träd och fick brinna upp där.

Årligen återkommande lunch med falang-maffian från Chaiyaphum gick ovanligt städat till trots att dom medförde massor av drycker även till damerna. Det finns något som heter Spy Cooler som påminner om utspätt vin i olika smaker och håller 5%. Det räcker förstås för att damerna ska bli fnittriga och jag har aldrig sett någon karl dricka av den sliskiga sörjan. Det blev långlunch, jag tror klockan blev närmare 5 innan jag fick in dom i bilen. En nykter? thaidam körde hem vad jag minns.

Resan till Pak Chong föregicks av lunch på en restaurang med vidsträckt utsikt över bl a en stor damm som jag tror förser Bangkok med dricksvatten. Onödigt vackert men dyrt, utsikt kostar!
Som vanligt besök i nöjesparken där man målat rodelbanan i färger som bör uppskattas av bröder i Bifrostorden och kanske en del andra också för den delen. Som vanligt åt och drack alla barn tills dom sprack, gladast var nog den här som inte tappade någon tand den här gången.

Våra hundar förärades varsin reflexväst vilket dom inte alls uppskattade och därför slapp efter fotot.
Trafiken är som vanligt helt galen med 60 döda VARJE DAG och alla fantastiska vägar som håller på att byggas kanske kan få ner antalet något. Men felet sitter ju i skallen på thaifolket!

Och jul blev det som vanligt på Bens Bar. Vi som hade mat med oss skulle infinna oss halv fyra och vi kom kvart över, bara trekvart för sent. Det var ingen falang som styrde transporten! Men alla åt och drack och vi lyckades hålla thaidamerna från laxen genom smart manöver av Gregor och värden.
Vit jul och snö för en gång skull har det tydligen varit i Sverige och det gläder mig att mina barnbarn får uppleva det som vi tror inträffade varje år när vi var små, men det kanske inte var så.
Och sen blev han trött! Det här slår det mesta, Järvsö kyrka tror jag.

Vi har besökt Lalle i södra delen av landet vilket är helt annorlunda jämfört med Isaan där vi bor. Stora träskmarker och nära till havet. En dag åkte vi båt rakt ut i ett hav av näckrosor. Vi såg knappt land åt något håll men det var nog bara några meter djupt. Vi körde bokstavligt talat rakt igenom flytande öar bland betande bufflar och mängder av hägrar och vadare. En 5 km lång bro skär tvärs igenom och bufflarna övernattar under den på lerbankar. Helt fantastisk upplevelse!

Närmare än så här vågade vi inte köra.

Efter stormen som gick rakt över det här området hade Lalle tur att bara en del takplattor lossnat. Eftersom jag är 10 år äldre fick jag äran att klättra upp och försöka fixa det.

Förutom gummiplantagen som kräver 4 timmars arbete varje natt mellan 2 och 6 bedriver man fiske med en enorm håv i den lilla floden som passerar strax intill. Håven är säkert 60 kvadratmeter och lyfts med en stor hävarm lite då och då. Jag föreslog att dom i toppen skulle montera en lampa som lyser neråt och lockar till sig fisken, men eftersom förslaget kom från en falang var det inget man ens tänkte prova. Jag har sett det på andra ställen och vet att det skulle funka. Men en thailändare kan inte ta emot goda råd, då tappar man ansiktet! Tjurskallar!!!

Annars bor han bra i ett lagom stort hus med BASTU!!! Jätteskönt trots att det är 30 grader ute. Tyvärr har Lalle inga falanger i närheten så han kan bara prata med frun om och när hon är på gott humör. Men det var nog bra att vi kom och rörde till det. Frun röker hemrullade cigaretter som faktiskt inte luktar någonting.

Byn har ett kollektiv som tillverkar korgar och väskor, rena konstverken. Var och en gör det dom är bäst på och så delar man på vinsten, verkar funka alldeles utmärkt. Vi kommer att åka dit igen varje år, inte bara för bastun.
Till slut lite skojig dass-information och bild av telefonberoendet som är skrämmande!

Ajöss!

Utloggad sredna

 • Jag har bara börjat.... (Eller så stannar jag här ??)
 • *
 • Antal inlägg: 29
  • Visa profil
SV: Bullerkyttor i Non Po, Thailand
« Svar #241 skrivet: februari 02, 2019, 05:50 »
Mer foton

adjöss igen

Utloggad sredna

 • Jag har bara börjat.... (Eller så stannar jag här ??)
 • *
 • Antal inlägg: 29
  • Visa profil
SV: Bullerkyttor i Non Po, Thailand
« Svar #242 skrivet: februari 02, 2019, 05:52 »
ännu mer foton

adjös igen

Utloggad Birger

 • Jag lever för detta.... (Det här är roligt eller hur ??)
 • *****
 • Antal inlägg: 1803
  • Visa profil
SV: Bullerkyttor i Non Po, Thailand
« Svar #243 skrivet: februari 02, 2019, 07:05 »
Fantastiskt inlägg, som vanligt. Alltid kul att läsa.

Utloggad sredna

 • Jag har bara börjat.... (Eller så stannar jag här ??)
 • *
 • Antal inlägg: 29
  • Visa profil
SV: Bullerkyttor i Non Po, Thailand
« Svar #244 skrivet: oktober 14, 2019, 11:08 »
Rapport 112 2019-10-13

Dags igen.

Ankom till Bangkok 9 okt. kl 5 på morgonen efter rekordsnabb flygning. Landade en timme före beräknad tid. Medvind eller så hade piloterna hemlängtan, Thai Airways har aldrig varit försenade.

Utanför väntade en av Nats kusiner från hemmabyn med minibuss som skulle ta oss direkt till Koh Chang, skönt att slippa köra själv! Det var plats för 11 personer, med mig blev vi 13! Barn går att packa ihop .

Efter ett par timmars åkande blev vi stoppade i en poliskontroll. Både bussen och föraren hade klara papper på allt men politruken gav sig fan på att han skulle ha lite pengar i handen för att släppa oss vidare. När han jävlats i minst en kvart ringde Nat sin bror som är polischef i just det här området.

Inom 5 minuter drog skurken iväg, förmodligen med order att omedelbart infinna sig på polisstationen. Det blev inte så kul där skulle jag tro. Han jävlades med fel buss den här gången!

Bussen lämnade oss vid färjan och åkte hem igen.

Koh Chang är som vanligt, en tim regn varje dag, men övrigt bara sol och 30 gr i vattnet. Säsongen har inte dragit igång ännu, så det är knappast några turister alls, gott om plats på krogarna och lite lägre priser på allt. Folk morsar och man känner sig välkommen. Krogägarna jublar förstås när 11 hungriga väller in!

Annars är bästa maten på nattmarknaden där man kan dona lite själv!

Hemfärd till vardagen på tisdag, klappa hundarna och börja laga allt som gått sönder sedan jag lämnade i mars. Fan vet hur Thailändarna lyckas sabba allt!

Det blir antagligen fler rapporter, man måste få avreagera sig då och då.

Ajöss!

Utloggad sredna

 • Jag har bara börjat.... (Eller så stannar jag här ??)
 • *
 • Antal inlägg: 29
  • Visa profil
SV: Bullerkyttor i Non Po, Thailand
« Svar #245 skrivet: oktober 22, 2019, 09:39 »
Rapport 113 2019-10-21

Bussresan hem från Koh Chang tog 10 timmar, jag brukar köra på max 8. Chauffören visste som vanligt en bättre väg än falangen, jag orkade inte bråka och det var han som betalade soppan.
Som vanligt jublade vovvarna över att husse kom tillbaka så någon bryr sig om dom. Thailändare har hundar bara för att dom ska skälla när det kommer okänt folk.

Regnperioden blev bara en period, alltså utan regn, och korna går torrskodda där det borde vara 5m djupt! Det här drabbar risbönderna hårt och alla dammar och kanaler som staten byggt de senaste åren är tomma och till ingen nytta. På andra ställen har det varit översvämningar i stället. Undrar om man ska skälla på Buddha eller Greta.

Kranvattnet hade svårt att komma in till huset, grus i ledningarna som vanligt, ut gick det lättare! Diskbänksvattnet rann ut i köket, råttorna hade gnagt hål på en plastslang och någon anonym i familjen hade försökt laga med plåster!!! och tape!

Våra vanligaste husdjur, myrorna, har gått hårt åt huset vilket kräver en del reparationer som känns lite meningslösa eftersom man aldrig kommer att vinna över odjuren trots besprutning flera gånger per år. Det finns miljarder i jorden under kåken!

Därför bygger vi ett nytt hus av betong, glas och aluminium. Det ska inte finnas en träbit någonstans, inte ens bestick med trähandtag eller skärbrädor!!!

Arbetet är påbörjat och ska vara klart före sista november. Tur att det är billigt att bygga i Thailand och det finns ingen byggnadsnämnd som lägger sig i. Man pratar med by-hövdingen som kallar ihop ett gäng som mumlar och bränner lite rökelse och så är det hela igång. Givetvis kom halva byn för att äta och dricka i samband med mumlandet.

Läget efter tre dagar, här går det undan!
Det här blir det sista stora projektet, jag lovar! (Hånskratten från Bosse hör jag inte!)
Annars är läget nästan under kontroll, bilen har fått lite nya repor och moppen har rullat 400 mil utan att någon har använt den och av alla verktyg som inte var inlåsta har jag hittat drygt hälften, vilket är en framgång jämfört med förra året.

Det kommer löpande byggrapporter .

Ajöss!

Utloggad Ledarn

 • Jag lever för detta.... (Det här är roligt eller hur ??)
 • *****
 • Antal inlägg: 6871
 • Lev ditt eget liv, för du ska dö din egen död.
  • Visa profil
SV: Bullerkyttor i Non Po, Thailand
« Svar #246 skrivet: oktober 22, 2019, 09:52 »
Myror och termiter....
Där sprack min tanke på ett sånt där byggsatshus du har...
Men dom är ju snygga i alla fall.. Synd bara att dom är goda..  :> :>
Många män har fallit för en kvinna när ljuset varit så dåligt att han aldrig skulle ha köpt en kostym under liknande förhållande.

Utloggad legolas

 • Moderator
 • Jag lever för detta.... (Det här är roligt eller hur ??)
 • *****
 • Antal inlägg: 10534
 • Livet e tufft, å sen dör du!!
  • Visa profil
  • www.glegolo.com
SV: Bullerkyttor i Non Po, Thailand
« Svar #247 skrivet: oktober 22, 2019, 10:56 »
Myror och termiter....
Där sprack min tanke på ett sånt där byggsatshus du har...
Men dom är ju snygga i alla fall.. Synd bara att dom är goda..  :> :>

Har hört att man kan impregnera, sant eller inte sant, men kolla.....

legolas
Transport till Thailand av flyttsaker - Hör av Er, så får ni proffshjälp.....
www.glegolo.com

Utloggad sredna

 • Jag har bara börjat.... (Eller så stannar jag här ??)
 • *
 • Antal inlägg: 29
  • Visa profil
SV: Bullerkyttor i Non Po, Thailand
« Svar #248 skrivet: oktober 24, 2019, 14:55 »
Rapport 115 2019-10-24

Nu ska ni inte bli oroliga! Jag är inte död! Jag bara somnade på operationsbordet innan doktorn kom med kniven. Cool falang tyckte syrrorna.

Jag har några månader haft något som såg ut som en stor vårta på ena överarmen. Den har irriterat med som fan sista tiden så jag gick till det lilla lokala sjukhuset. Efter tre kvarts väntan kom jag in till doktorn som klämde och tittade och bara sa CUT! In till operationssalen där jag alltså nickade till.

Doktorn kom, stack en bedövningsspruta och började karva. Efter 10 minuter var jag hopsydd och klar, 95 kronor fattigare (billigt, jag betraktas som Thailändare) och gick ut med en påse piller och order att komma igen i morgon för koll och omläggning. Ibland går det undan!

Husbygget går med en rasande fart, 7 gubbar jobbar 10 timmar varje dag. Idag kom taket på och det är 38 grader i skuggan! Puh!

Det kommer väl mer, dock icke från något sjukhus hoppas jag
Ajöss!

PS
Rapport 114 finns inte, den strulade och skrotades.

Utloggad sredna

 • Jag har bara börjat.... (Eller så stannar jag här ??)
 • *
 • Antal inlägg: 29
  • Visa profil
SV: Bullerkyttor i Non Po, Thailand
« Svar #249 skrivet: november 22, 2019, 11:04 »
Rapport 116 2019-11-22

Husbygget rullar på med en faslig fart. Första spadtaget togs 18:e oktober och nu 4 veckor senare är det el-dragning och målning kvar. Det verkar som om allt är klart sista november som utlovades. 7 gubbar jobbar 9 tim varje dag, 7 dagar i veckan. Fem gamla allkonstnärer och två drängar. Nu ska man aldrig lita på thailändska tider, thaitime innebär ibland ett par veckor sent, och räknas inte. Gubben som för fyra veckor sedan lovade att reparera taket på trähuset har inte synts till ännu, så när de här gubbarna är klara får dom bli snickare.

Det har varit bra byggväder hela tiden, inte en droppe regn sedan jag kom, och floden är snustorr tyvärr. Gladast är nog kossorna som mumsar saftigt grönt gräs hela dagarna här utanför.

Grannen Åke som är gammal bonde, kunde inte hålla sig och köpte två kor, och några höns, korna är redan sålda (med lite förtjänst tror jag). Vart hönsen tagit vägen vet jag inte, mina hundar vägrar att svara och tittar bort! Gammel-hunden är döv och hör bara matskålen numera.

Risskörden är i full gång, och maskinerna går dygnet runt. För att torka riset har man sedan urminnes tider lagt ut det på finmaskigt nät på ena halvan av alla vägar som omger risfälten. Tyvärr skedde en dödsolycka mitt i natten när någon körde rakt in i riset. Det blev omedelbart förbud att lägga ut ris på vägen, och efterlevnaden av det kan ni se här! Som vanligt skiter man i alla förbud!

Ibland blir man glatt överraskad. Gregor som har sina rötter på Sveriges baksida (han duger trots det) förärade mig en påse influgna smögen-räkor. Räkorna här är stora men kokas aldrig på svenskt sätt, så Bengan och jag njöt verkligen av äkta svensk räkmacka! Dillen har tyvärr torkat bort. TACK Gregor, mera !

Planeringen av julaftonsträffen(Gregor igen) är i full gång, vi blir inte fullt så många som tidigare. De flesta damerna äter thaimat, gubbsen frossar på svensk julmat. Som vanligt gör jag glögg, prinskorv och håller med senap. Övriga drycker köps på Bens Bar, där vi hyr in oss, brukar funka bra.

Hundarna har tydligen kommit överens om att vakta varsitt hus på natten, men senast det var kallt låg dom hoprullade på samma matta på morgonen.

Längtan efter vatten har blivit påträngande, och vi for upp i bergen till restaurang med pool, god mat och utsikt. Det blir också snart en sväng till Koh Chang igen, vi har Sverige-bekanta som kommer dit i två veckor, och sedan följer med oss hit sista veckan. Då får dom se lite av det riktiga Thailand, innan dom vänder hem till snö och skoter-åkning i Härjedalen.

Födelsedagen förflöt lugnare än normalt. Grannen Åke hade gjort smörgåstårta med räkor, och allt annat som ska vara i. Faranger fick sitta till bords i huset, thaifolket åt stjälkar och rötter, sittande på marken utanför. Tårtan med ljus åt barnen upp, och så ska det vara. Av inbjudna 15 kom 30 personer, och när all dryck var slut gick thaiarna hem. M.a.o. precis som vanligt!

Igår natt hade vi en rätt kraftig jordbävning en liten bit in i Laos norr om oss. Jag satt i sängen och läste när det gungade till tre gånger. Fick höra på morgonnyheterna vad som hänt.

Vi har ovanligt många kor omkring oss i år, och därmed en massa flugor. Det finns gammaldags flugpapper att köpa och vi dödar nog fler än hundra flugor varje dag. En av alla våra småödlor trodde att den kom till dukat bord med vit duk och massor med mat, men fastnade själv i kleten, och avled efter ett tag!

Även i Sverige fyller barn år, busungen Knut blev 7 år. GRATTIS !!! Chokladtårta med negerbollar!
Nu blir det inte mer idag, händer det nåt hemma ?

Ajöss !

Utloggad legolas

 • Moderator
 • Jag lever för detta.... (Det här är roligt eller hur ??)
 • *****
 • Antal inlägg: 10534
 • Livet e tufft, å sen dör du!!
  • Visa profil
  • www.glegolo.com
SV: Bullerkyttor i Non Po, Thailand
« Svar #250 skrivet: november 22, 2019, 11:07 »
Gött att du är på humör att skriva igen, du skriver så himla roligt.. Tack för det....
Ser på en bild att det står en brud framför arbetslaget, hon verkar änna vara chef eller??

legolas
Transport till Thailand av flyttsaker - Hör av Er, så får ni proffshjälp.....
www.glegolo.com